Поне с месец ще се забави подписването на договора с ДЗЗД „Шумен спорт“ /Джи Пи Груп АД, ПМ „Архитекти“ ЕООД, „Атек-ВД“ ЕООД/.за строежа на „Арена Шумен“.

Причина за това е постъпила жалба в Комисията за защита на конкуренцията.

Обединението „Шумен спорт“, в което влизат „Хидрострой“ АД и Ателие „Серафимов – архитекти“ ООД е обжалвало решението на община Шумен за избор на изпълнител на строежа на „Арена Шумен“.

Жалбата е публикувана на сайта на КЗК с дата 6 януари 2017 г., а община Шумен определи победителя в обществената поръчка за строежа на „Арена Шумен“ на 20 декември 2017 г.

„Жалбата е подадена извън срока за обжалване. Предполагам, че няма да бъде разгледана, но трябва да изчакаме КЗК да се произнесе по нея“, коментира ситуацията заместник-кметът по строителство и екология в община Шумен Боян Тодоров.

Той не пожела да коментира в детайли аргументите в жалбата, но ги определи като неоснователни.

По думите му КЗК трябва да се произнесе до един месец, но зависи от заседанията, които ще проведе комисията и срокът може да бъде по-голям.

„Жалбата ще забави подписването на договора с избрания изпълнител на „Арена Шумен“. Това няма да попречи на реализацията на проекта, защото при тези зимни условия не може да започне да се строи“, каза още Боян Тодоров.

ШУМ.БГ