Днес с определение на Шуменския районен съд бе взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Милко Алипиев от варненското село Болярци, който бе привлечен за опит за изнасилване на възрастна жена, извършен при условията на опасен рецидив. Това съобщиха от Варненската Апелативна прокуратура.

Искането за определяне на постоянна мярка „Задържане под стража“ бе внесено от Районната прокуратура в Шумен, която привлече Алипиев като обвиняем по образуваното досъдебно производство.

41-годишният насилник бе задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия делото прокурор в РП – Шумен, след като бе уличен за опит за изнасилване на възрастната жена от шуменското село Друмево.

Тя отивала до магазина, когато 41-годишният Алипиев я спрял, за да попита за жена от селото, след което я нападнал, съборил я на земята и направил опит да я изнасили.

Пенсионерката оказала яростна съпротива. Успяла да се отскубне от нападателя си, като му обещала, че ще се върне. В дома си разказала на сина си за насилието над нея. Повикана била полицията, която задържала 41-годишния мъж. Той е осъждан за изнасилване и за грабеж.

Определението на Шуменския районен съд подлежи на обжалване пред Окръжния съд в града, казаха още от Апелативна прокуратура.

ШУМ.БГ