Комисията за енергийно и водно регулиране одобри днес на закрито заседание бизнес плана на ВиК-Шумен за периода 2017-2021 г. Решението влиза в сила от 1 октомври тази година. Това съобщи за ШУМ.БГ Ивайло Касчиев - директор „ВиК услуги“ в КЕВР.

„Бизнес планът на шуменското дружество и новите цени на услугите му бяха утвърдени днес от комисията. Предстои решението да бъде подписано от членовете на комисията и от работната група и до ден - два ще бъде публикувано на сайта на комисията“, каза Ивайло Касчиев.

Той допълни, че по време на закритото заседание е било разгледано и писменото становище на Добромир Драев против бизнес плана на КЕВР. „Изложените в становището на г-н Драев аргументи са принципни и няма как да спрат утвърждаването на бизнес плана", коментира Касчиев. 

По думите му с приемането на бизнес плана на дружеството се дава възможност то да развие своите инвестиции. Ивайло Касчиев допълни, че решението на КЕВР може да се обжалва пред Административния съд, но това не спира неговото изпълнение.

Според бизнес плана на ВиК предлаганата за 2017 г. комплексна цена за трите вида услуги – доставяне на вода, отвеждане и пречистване на отпадъчните води за битовите клиенти и приравнени към тях потребители, е в размер на 3,22 лв./куб.м. с ДДС. В сравнение с действащата от 2012 г.  цена от 2,64 лв./куб.м. с ДДС, увеличението за тези потребители е с 21,9%.

ШУМ.БГ