Фирма „Джи Пи груп“ АД, която в момента строи „Арена Шумен“, предложи най-ниска цена за основен ремонт на улиците в района и за изграждане на автоматизирана поливна система около залата.

Ценовите оферти в обществената поръчка с обща прогнозна стойност 3,5 млн. лв. бяха отворени днес от комисия с председател Валентина Йорданова, директор на дирекция „Устройство на териториите“ в община Шумен.

До тази фаза на конкурса бяха допуснати, освен софиянците от „Джи Пи груп“, също и „Сенстрой“ ЕООД от Кърджали.

За проектиране и строеж на кръстовищата „Джи Пи груп“ предложи 2 559 550 лв.  без ДДС, при определен от общината таван 2,782 млн. лв. За направата на поливната система около залата фирмата предложи цена от 672 681 лв. Максималната стойност, заложена в обществената поръчка, бе 731 хил. лв.

Другият участник в надпреварата „Сенстрой“ предложи по-високи цени и за двете позиции - 2 657 373 за строеж на кръговите кръстовища и околните улици и 702 155 лв. за изграждане на поливна система.

При оценката на техническите предложения отново „Джи Пи груп“ получи повече точки от „Сенстрой“. Софийската фирма предлага да изготви проект за кръстовищата за 20 работни дни и да ги изгради за 80. Затова и по двата показателя тя взе 100 точки. „Сенстрой“ дава срок за проектиране 40 дни и 130 за строеж. По тези показатели фирмата от Кърджали има съответно 50 т. и 61,54 т.

С оферти в обществената поръчка участваха още две фирми - „Пътища и мостове“ ЕООД и „Инфра Експерт“ ЕООД. „След оценка на техническите предложения, двете фирми не бяха допуснати от комисията до отваряне на ценови оферти“, обясни инж. Валентина Йорданова.

ШУМ.БГ