Комплексният онкологичен център в Шумен получи днес от "Алкомет" АД видеогастроскоп и платформа за мини инвазивна ендоскопска хирургия. Дарението на стойност 62 976 лв. ще се ползва от Отделението по онкологична гастроентерология.

На церемонията присъстваха председателят на надзорния съвет на "Алкомет" Фикрет Индже и зам.-кметът по здравеопазване на община Шумен д-р Светлана Маркова.

"Аз бих искал да изкажа своята лична благодарност, благодарността на всички колеги и най-вече на пациентите, които ще се възползват от тази чудесна и нова апаратура. С нея ще имаме възможност за една много своевременна и изключително качествена ендоскопска диагностика", каза управителят на Онкоцентъра д-р Сотир Караниколов. Той обясни, че дарението идва изключително навреме, тъй като старият 14-годишен апарат за гастроскопии е излязъл от строя и не подлежи на ремонт. "Точно в този тежък момент г-н Индже, като един изключителен благодетел, човек, воден от високо хуманни съображения, бих използвал термина апостол, ни помогна. За това нашите изключителни и дълбоки благодарности. Пожелаваме ви да бъдете жив и здрав, да имате все по-големи успехи в личния си живот и в бизнеса и да продължавате да бъдете все така изключителен човек", каза още д-р Караниколов.

"Аз ви благодаря за това, че се грижите за здравето на шуменци и за останалите жители на областта. Като бизнесмен се радвам, ако мога с мъничко да помогна за вашата работа. Аз съм шуменец и съм щастлив да бъда днес тук. Това е моята социална отговорност. Пием водата на Шумен, дишаме въздуха на Шумен, бизнесът ни е тук. Имам големи отговорности към този град", каза от своя страна Фикрет Индже.

Началникът на отделението по гастроентерология д-р Емилия Иванова обясни, че новата апаратура има много по-големи диагностични възможности - голяма разделителна способност, така че да се виждат в детайли оглежданите органи. така злокачествените образувания могат да бъдат открити в най-ранен етап.

ШУМ.БГ