Клуб по бокс „Шумен груп“ официално бе открит днес в Шумен. Залата на клуба се намира на ул. „Калиакра“ №2. От бивш склад членовете на клуба са създали място, напълно оборудвано за тренировки по бокс. Помощ на боксьорите оказва и шуменският клуб на ЦСКА, който също има своя кът в помещението.

„Идеята ни да отворим чисто боксов клуб се роди в процеса на разговори с приятели, по време на тренировки, при работата ни с разградския клуб по бокс „Олимпия“. Заедно с момчетата от фен клуба на ЦСКА се заехме и реализирахме проекта. Бойните спортове в Шумен са на високо ниво и ние се надяваме да го достигнем“, каза треньорът на „Шумен груп“ Ивалин Иванов. Той допълни, че клубът вече има регистрация като сдружение с нестопанска цел, предстои да получат лиценз от българската боксова федерация и от следващата година да се включат в състезания.

Освен Ивалин Иванов, който учи за треньор по бокс в НСА и вече има право да практикува професията, занимания в залата ще се водят и от Стоян Веселинов и Пламена Иванова, която е от Разград и е част от националния отбор на България.

В реализацията на проекта с много хъс са се включили и членовете на фен клуба на ЦСКА „Шумен груп“. „Агресията трябва да остава в залата. Това е мястото със спорт да се учим на дисциплина. Ще покажем, че феновете не са лоши, не са такива, каквито ги представят  в повечето случаи. Това е една от причините да подкрепим този проект“, обясни председателят на фен клуба на армейците Светлозар Антонов.

За здраве на всички спортисти и членове на клуба днес водосвет отслужи отец Иван. Гост на официалното откриване бе кметът Любомир Христов. Той подари на новия клуб две боксови круши. „Нека на тези круши децата да си изкарват агресията. Колкото повече деца има в залата, толкова по малко ще са тези, които употребяват наркотици по улиците. Желая ви да сте живи, здрави, с по-малко контузии. Вярвам, че от тук ще излязат бъдещи шампиони“, пожела на членовете на „Шумен груп“ кметът.

Гости на откриването на залата бяха и боксьорите от разградския клуб "Олимпия", които направиха съвместна тренировка с шуменските състезатели.

Боксовата зала на "Шумен груп" е отворена за тренировки за деца всеки понеделник, вторник и петък от 9,00 до 11,00 часа, както и понеделник, вторник и четвъртък от 17,30 до 18,30 часа.

ШУМ.БГ