Шуменци могат да продължат с благородната инициатива по събиране на капачки, защото в нашия град отново има пункт за тази цел. Шоурумът на кухни Prego, на ул. „Васил Левски“ № 6 се включва към благотворителната инициатива на Фондация „Лазар Радков“ - „Капачки за бъдеще“. За разлика от кампанията в помощ на шуменската болница, подета от фондация „Нашите недоносени деца“, която приключи с последното си дарение през ноември, тази кампания е национална и ще подкрепя малки болници от цялата страна.

Управителят на търговския обект – вече и пункт за събиране на капачки Константин Желев обясни, че е съпричастен към каузата, тъй като преди 8 години, благодарение на дарените от "Алкомет" и "Фикосота" кувьози в шуменската болница, днес детето му е без увреждане. „Събраните капачки от националната кампания ще помогнат за закупуването на кувьози за болници от малки населени места, където нямат такива благодетели. Затова можем всички ние да помогнем - да има повече щастливи семейства и по-малко деца с увреждания“, каза Желев.

Последното дарение, направено благодарение на "Капачки за бъдеще", е кувьоз в гр. Ботевград в края на ноември. Досега болницата е разполагала само с един кувьоз от 1985-та година.

Пунктът за предаване на капачки в Шумен се намира на ул. „Васил Левски“ № 6

За повече информация: 0888 148 428


ШУМ.БГ