Магдалена Иванова – родилката от Шумен, за която много хора от цялата страна дариха кръв през ноември, вече е в къщи. Тя ще може да празнува Коледа със своето семейство и с  момченцето си, изписано преди няколко дни от болницата - малкият Валентин. За съжаление, неговото братче близначе почина девет дни след раждането. 

Магдалена е изписана на 10 декември – месец след като постъпи в болницата в много тежко състояние. Роден в осмия месец, нейният син Валентин вече е на 40 дена живот и тежи 2 500 гр. Той се прибра вкъщи седем дни след майка си в стабилно състояние.  И дватама се чувстват добре и за сега няма видими последствия за момченцето в резултат на ранното раждане, съобщи за ШУМ.БГ сестрата на родилката Виктория Станкова.

От своя страна Магдалена благодари на всички, които са й помогнали, за да прегърне рожбата си. „Благодаря на хората, които се отзоваха и дариха кръв. Огромно БЛАГОДАРЯ на екипа в МБАЛ-Шумен, които ме лекуваха и се грижиха за мен през цялото време. Ако не бяха те, аз днес нямаше да съм сред живите“, каза Магдалена.

Припомняме, че на 12 ноември тя беше приета с високо кръвно налягане и кровотечение в МБАЛ – Шумен. Беше й направено спешно секцио, след което изпадна в кома.  Нейните близки призоваха хората да дарят кръв, заради животоспасяващата нужда от нея. Над 150 души от цялата страна, от които над 60 от Шумен, се отзоваха и дариха кръв за младата майка. Благодарение на това, тя бе стабилизирана, а днес вече може да прегърне рожбата си.

ШУМ.БГ