Ало измамници опитаха да превърнат безработен шуменец в муле, но мъжът се усети и занесе плячката им право в полицията. Така баба от Нови пазар получи обратно своите 1 672  лева.

За съвестния мъж съобщиха днес от пресцентъра на ОД на МВР.

42-годишният, на когото от полицията не разкриват името, имал публикувана обява, че търси работа. Обадил му се непознат, като му казал, че може да работи за него като куриер на документи. Вчера около 15,00 часа му звъннал пак и му наредил да отиде до Нови пазар, където на центъра ще му бъде предаден пакет.

При него дошла възрастна жена, която носела черна найлонова торба. Мъжът взел пратката и с такси се отправил към Шумен. Тогава работодателят му се обадил отново и му казал да продължава в посока Русе, като плати на таксиджията с пари от "пратката".

Шуменецът се усетил, че е влязъл в схема на измамници и вместо към Русе се отправил към Районното в Шумен. Обяснил какво се е случило, криминалистите отворили плика и преброили 1 672  лева.

Около 20,00 часа в РУ-Нови пазар дошла 78-годишна жена от града, която разказала, че същия следобед непознат по телефона й се представил за полицай и поискал съдействие за задържане на телефонни измамници. Успяла да събере точно 1 672  лева.

Започнато е досъдебно производство за престъпление по чл. 209 от НК. Работата по случая продължава, уточниха от полицията.

ШУМ.БГ