Кметът Любомир Христов посрещна днес в сградата на общината мажоретния състав на клуб „Ритмик“ и отбора по баскетбол на ППМГ „Нанчо Попович“, които в неделя завоюваха първи места на мажоретния фестивал „Мадарски конник“ и на финалите на ученическите игри по баскетбол за юноши 11-12 клас.

„Няма как да остана безразличен към това, което направихте. Вие направихте най-големия подарък на Шумен за неговия празник. Затова исках лично да изкажа моята благодарност, благодарността на колегите от общината, за постигнатите от вас успехи“, каза пред момичетата и момчетата кметът Любомир Христов.

Той подчерта пред спортистите, че той и неговият екип се опитват да създават условия за подготовка и състезания на спортистите ще продължат да оказват подкрепа за развитието на спорта в града. „Построихме „Арена Шумен“ и се радвам, че в нея се развива спортна дейност. Знам, че дължим още на спорта. Виждаме състоянието на залите „Плиска“ и „Младост“. Има нужда от много неща, които трябва да се направят. Знам също, че без спорта, без младите хора като вас Шумен губи част от очарованието си“, каза още Любомир Христов.

От своя страна мажоретките и баскетболистите благодариха за оказаната подкрепа от страна на общината, за условията, които имат за тренировки и обещаха още спортни успехи.

В края на срещата кметът обеща нови екипи на баскетболистите, а от мажоретките очаква предложения с какво да им помогне.

ШУМ.БГ