Тихомир Радев - първият шуменец преплувал с каяк цялото течение на река Дунав, се прибра днес в  родния си град. Полицаят преплува над 2500 километра от Инголщат в Германия до устието на реката за 37 дни, много преди очакваното.

Приключенецът бе посрещнат днес с хляб и сол пред сградата на общината в Шумен от  зам.-кмета по култура и образование Найден Косев, както и много близки и приятели.

Първи го прегърнаха малката му дъщеря Веселина и родителите му.

"Няма по-голяма радост за всички жители на едно населено място да съпреживеят събитие, което не може да се случи често в ежедневието, свързано с мъжество, с характер, с воля. Което доказва  възможностите на човешкото същество да покори нещо", каза Найден Косев. В знак на благодарност и от името на кмета на града той връчи на Тихомир Радев плакет с герба на Шумен.

"Чувствам се страхотно, у дома винаги е страхотно.

Чисто физически, няма да крия, просто съм смазан. Но съм пораснал с една мечта. Страхотно е, човек, когато си постигне целите, когато си реализира мечтите. Щастлив съм, че успях не само заради себе си, но и заради това, че не предадох доверието на всички вас, които ме подкрепихте още преди да тръгна и по време на самото плаване, което беше изключително важно за мен", каза Радев.

ШУМ.БГ