Общинският съвет не подкрепи искането на прокурорите и полицаите да купуват абонаментни карти за паркиране в Шумен на преференциални цени. Така с намаление остават да се ползват само общинските служители.

Местният парламент също така за втори пореден път не одобри вдигането на цените на картите. Не бе подкрепено и предложение за намаляване абонамента на половина. 

Въпросът предизвика бурен дебат в сесийна зала.

Първо на гласуване бе подложено предложението на кметската администрация цените за паркинг картите да се вдигнат с между 12 и 15% спрямо миналата година. Скокът обаче не събра нужните 21 гласа. Бутон "За" натиснаха 17, "Против" гласуваха 10, а 13 се въздържаха.

След това по предложение на общинския съветник Владислав Григоров бе подложено на гласуване отпадане на преференциалните цени на всички абонаментни карти, но и то не мина.

Не събра подкрепа и искането на общинския съветник Добромир Драев всички цени на картите за паркиране в Шумен да се намалят наполовина.

Така след днешните решения на Общинския съвет всички цени на карти останаха миналогодишните - 300 и 400 лв. на година съответно за един определен паркинг или за всички паркинги в града. Цената за почасово паркиране също е старата - 1 лев на час за лек автомобил.

ШУМ.БГ