Тенис кортовете на ул. “Преслав” в Шумен, които сега се стопанисват от ОП “Общински жилища и имоти”, ще бъдат дадени под наем за 10 години. 

Желание да стопанисва имота от 4,5 дка има сдружение с нестопанска цел „Тенис клуб Шуменец“.

Общината ще направи търг с начална тръжна цена за годишен наем на обекта от  6 000 лв. без ДДС или 60 000 лв. за периода от 10 години. Изискването е част от парите, но не по-малко от 20 000 лв. да се платят под формата на равни годишни вноски, а за останалата сума /не по-малко от 40 000 лв./ да бъдат извършени строително-ремонтни работи до три години от сключването на договора за наем.

Наемателят няма да има право да пренаема кортовете. Ще може обаче, ако желае, да благоустрои и огради имота, да изгради трети корт или да постави балон за покриване на двата съществуващи.

Задължително условие е, ако се прави разширение и трети корт, това да стане без да се засягат съществуващите дървета в парка западно от СУ „Йоан Екзарх Български“, голяма част от който попада в парцела на тенис базата.  

ОП „Общински жилища и имоти" стопанисва кортовете от 2013-та. Оттогава до сега общината на няколко пъти опита да им намери дългосрочен наемател или концесионер. За последно през 2018-та те бяха включени в Плана за общинските концесии, като бе заложена концесионна такса в размер на 240 хил. лв. за 20 години.

В момента общинската тенис база се ползва от граждани и състезатели на спортни клубове, като за това те плащат по 10 лв. на час.

ШУМ.БГ