539 ученици от 5-ти до 7-ми клас от 4 училища в областта от понеделник ще преминат в електронна среда на обучение, съобщиха от Регионалното управление на образованието в Шумен.

Директорите на СУ „П. Волов“ Каспичан, СУ „Хан Исперих“ Нови пазар и шуменските СУ „П. Волов“ и СУ „Трайко Симеонов“ са подали искания до МОН да не се водят присъствени занятия за различен период от време. Молбите им са одобрени.

В училището в Каспичан ще учат в електронна среда 68 ученици 5-7 клас в периода 9-13 ноември. СУ „Хан Исперих“ Нови пазар 6 паралелки със 137 ученици ще се обучават дистанционно от 9 ноември до края на месеца.

В СУ „Трайко Симеонов“ 88 ученици от прогимназиален етап няма да са присъстват физически  в училище от 9 ноември до 27 ноември. Одобрено е и искането на директора да се удължи дистанционното обучение на учениците от 9-12 клас в това училище. Те ще продължат да учат от домовете си до 27 ноември.

В СУ „П. Волов“ в Шумен към електронна среда на обучение преминават 9 паралелки с 246 ученици 5-7 клас. Те ще учат дистанционно от 9 ноември до 20 ноември.

Общо 9 училища от областта досега са с одобрени молби от МОН учениците им в прогимназиален етап да се обучават дистанционно. Припомняме, че със заповед от министъра на образованието до 12 ноември неприсъствено в училищата учат ученици 9-12 клас.

ШУМ.БГ