Под вой на сирени от линейка медици от МБАЛ–Шумен запазиха минута мълчание точно в 12,00 часа днес.

По този начин те подкрепиха инициатива на Българския лекарски съюз в днешния Световен ден на здравния работник да бъде почетена паметта на колегите им, загубили битката с Covid-19.

По-рано днес по повод Световния ден на здравето и професионалния празник на здравния работник поздравление към работещите в системата на здравеопазването отправи кметът Любомир Христов.

„Уважаеми лекари, стоматолози, сестри, акушерки, фармацевти и здравни работници. Дълбок поклон пред Вашата човешка и професионална всеотдайност. Седми април е денят, в който всички ние изразяваме заслужено признание към всички вас, които с ум и сърце сте се посветили на най-хуманната професия.

Позволете ми да изразя нашите сърдечни благодарности за грижата, куража и достойнството, с които носите огромната отговорност за живота и здравето на хората. Желая на всички вдъхновение и много нови успехи. Бъдете благословени. Бъдете силни и продължавайте да вдъхвате надежда за живот, изпълнен със здраве и благополучие“,  каза в поздравлението си кметът Любомир Христов.

ШУМ.БГ