Ремонтните дейности на шуменските улици с остатъка от заема остават за идната година. Това каза днес за ШУМ.БГ зам.-кметът по строителство и екология инж. Иван Йонков.

В момента комисията все още заседава за избор на фирми изпълнители за ремонта между 6-те кандидатстващи, тъй като са констатирани и пропуски по Закона за обществените поръчки. „Дали сме срок на кандидатстващите фирми да отстранят пропуските си и през идната седмица ще имаме вече резултат, но при това време няма как да се започне ремонт на улиците и вероятно ще остане за следващата година“, каза инж. Иван Йонков.
Той уточни още, че улица „Университетска“, по-която има вече 3-4 големи пропадания, също остава за ремонт през следващата година. „Тя ще бъде извадена от Лот 2 и ще отпадне от договора на „Хидрострой“. Ще изчислим само какви пари са нужни и ще ги заделим,  за да се обезопаси, с цел да не се допускат ПТП-та. Ще запълним дупките, а ремонта - догодина“, каза инж. Йонков. Причината за пропаданията са високи подпочвени води, които не могат да се отстранят, без да бъде изградена дренажна система. Това сочат данните и от геоложкия доклад, който се изготвя от варненска фирма. „Докладът все още го нямаме, но разполагаме с информацията. Ще проектираме идната година, чакаме техническото решение  от фирмата, а сега до края на 2012-та ще запълним само дупките по улицата“, уточни зам.-кметът.
ШУМ.БГ