Отборът на КЕШ е новият шампион на Градската аматьорска лига по футбол (ГАЛФ) за 2017 г.

На финала КЕШ се наложи убедително с 6:2 над тима на „Елдорадо“. В малкия финал неколкократните първенци на турнира „Трите мечки“ победиха миналогодишния шампион „Вълците“ с 5:0.

На пето място се нареди тимът на „Калбо“, шести е „Пожарна Шумен“, следват: „Чили Алпин“, „Опълченци“, „Траки“, „Лестър“, „Мрежата Ро и ни“, „Студио Х“.

12 отбора се включиха в нестандартното издание на ГАЛФ 2017. Турнирът се игра само през пролетта, а причината за това е, че от сезон 2017/2018 шуменският ГАЛФ става част от национално първенство по минифутбол за аматьори, което ще се провежда под егидата на Българския футболен съюз.

Идеята е във всеки областен град да има първенство по футбол на малки вратички. В следващия етап шампионите от градовете ще се срещнат помежду си на зонален принцип, а победителите от зоните ще се класират за финали, на които ще стане ясен шампионът на България по минифутбол за аматьори.

„Очакваме от БФС да кажат всички свои изисквания за участие в националното първенство, но ние до голяма степен сме готови за него, защото от години имаме отлична организация и силни отбори. Радостното е, че всяка година към турнира проявяват интерес състави с все по-млади футболисти и ако те решат да участват и в националния шампионат, сдружението ще им помогне като им осигури екипи“, каза след приключване на турнира председателят на сдружение ГАЛФ адв. Ивайло Тошев.

ШУМ.БГ