Централната избирателна комисия ще назначи състава на Районната комисия в Шумен за предстоящите евроизбори. До това се стигна, след като на консултациите при областния управител днес партиите не постигнаха консенсус за ръководните позиции в РИК.

Представителите на политическите сили не можаха да се разберат кой да заеме секретарското място в комисията. Позицията е една, а постъпиха две предложения. БСП номинира Нурай Герджикова, а ДПС – Ахмед Джамбазов.

За да може да се избере състава на РИК и от двете партии призоваха ПП „Воля“ да оттегли предложението си за заместник-председател и мястото да се заеме или от кандидата на БСП, или този на ДПС. Представителят на ПП „Воля“ Наталия Тодорова отказа да отстъпи и партиите не можаха да се разберат за състава на РИК.

За останалите ръководни постове в комисията нямаше разногласия. ГЕРБ предложиха за председател адв. Миглена Арсова. Номинациите за заместник-председател бяха: Звездалина Герджикова, предложена от „Обединени патриоти“ и на ПП „Воля“ - Стоян Русев.

РИК – Шумен се състои от 15 човека, включително един председател, двама заместници, един секретар.

Очаква се ЦИК да се произнесе за състава на избирателната комисия на 30-ти многомандатен район - Шумен следващата седмица.

ШУМ.БГ