Полицейски служители от районното управление във Велики Преслав установиха и задържаха извършител на взломна кражба от магазин, часове след като я извършил, съобщиха от полицията.

За кражбата от смесен магазин в село Иваново било съобщено на 10 май сутринта , след отваряне на търговския обект. След влизане в магазина било забелязано, че касата е отворена и липсвали пари. Подаден е веднага сигнал в полицията и на място пристигнали полицаи.

При извършения оглед било установено, че „апашът“ проникнал в търговския обект след като взломил решетка на прозорец. От касата извършил кражба на сумата от 500 лева.

Проведените издирвателни действия за установяване на извършителя започнали веднага и няколко часа по-късно дали резултат. На ул. „Коста Шапков“  в селото за проверка бил спрян водач на мотопед без поставени табели. Станало ясно, че не е регистриран по надлежния ред, за което било образувано досъдебно производство.

По време на проверката 19-годишен местен жител отишъл при униформените и започнал притеснено да ги разпитва защо има толкова много полиция в селото и какво търсят. Кварталният полицай провел разговор  с  Х.А., който издал, че знае за кражбата, а малко след това признал, че той откраднал парите от магазина. Завел униформените в дома си и им предал доброволно сумата. Парите били непокътнати. Възстановена е цялата  сума, открадната от магазина.

ШУМ.БГ