Информационна кампания под мотото „България се ваксинира срещу Covid-19 - информирай се, ваксинирай се, прегърни живота!“ започва в Шумен от днес и ще продължи до 25 юни. Тя се организира от Регионална здравна инспекция (РЗИ) в партньорство с Български червен кръст и Община Шумен.

В рамките на кампанията, екипи от РЗИ ще обособят пунктове по централната градска част и ще бъдат на разположение за всички, желаещи да получат достоверна информация за значението на ваксините и възможността да се имунизират срещу Covid-19

Информационните пунктове ще бъдат разположени - на 22 юни (вторник) пред Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ в часовете от 11,00 до 13,00 ч.; на 23 юни (сряда) пред сградата на Областна управа отново в часовете от 11,00 до 13,00 ч.; на 24 юни (четвъртък) по същото време на входа на Градската градина.

Акцентът на кампанията дава отговори на въпросите „Защо да се ваксинирам?“, „Как да избера ваксина?“, „Къде мога да се ваксинирам?“

Кампанията включва още и провеждането на информационни срещи в ромските общности със съдействието на здравните медиатори и посещения в социалните институции, където в повечето случаи, домуващите попадат в рисковите групи за по-тежко протичане на Covid-19.

Като част от кампанията, РЗИ - Шумен е инициирала и осигуряването на информационни материали за всички, които желаят да бъдат информирани, защитени и спокойни, уточняват организаторите.

ШУМ.БГ