44-то издание на националния студентски литературен конкурс „Боян Пенев“ ще се проведе от 13-ти до 15-ти май тази година, съобщиха от Шуменския университет, който заедно с Община Шумен организират творческата надпревара.

Формата за регистрация вече е отворена на страницата на конкурса, а авторите могат да се запишат за участие и да изпращат текстове до 3 май. Участието в конкурса е задължително присъствено.

В конкурса могат да участват само студенти от български висши училища. Конкурсната програма включва три направления – поезия, белетристика и критика (публицистика и журналистика). Приемат се и публикувани текстове през 2021 г./2022 г.

Най-старото в България литературно състезание за академичната общност тази година е с увеличен награден фонд.

Голямата награда на Конкурса остава в размер на 1000 лв. Сумата е за издаване на книга на автор студент (наградата може да бъде присъдена на група автори). Книгата ще бъде издадена от Университетското издателство „Епископ Константин Преславски”. Голямата награда на Конкурса се осигурява от Община Шумен.

По-високи са премиите за първо и второ място за поезия, белетристика и критика – съответно 500 лв. и 250 лв. Награда на публиката е в размер на 250 лева.

ШУМ.БГ