За 1196 дванайсетокласници от училищата в Шуменска област завършва днес учебната 2021/2022 година. И тази година всяко училище спази традицията и тържествено изпрати своите зрелостниците. В Шумен последният училищен звънец удари за 878 момичета и момчета.

94 от тях завършиха Професионалната гимназия по икономика. Съученици, родители, приятели, учители изпратиха 73-ия випуск на едно от най-предпочитаните училища в Шумен.

„Празникът на Шумен продължава и на 12-ти май. Днес по улиците ще дефилират младостта, красотата, ентусиазмът. Днес за нашите 94 момичета и момчета, за които бие последният училищен звънец, приключва детството. Това е безценен и уникален миг, който завинаги остава“. С тези думи водещите на изпращането на зрелостниците посрещнаха трите класа от Випуск 2022 на ПГИ, които напускат училище и навлизат в живота от следващите дни.

Поздравления към завършващите отправи директорът на ПГИ Бистра Вацова. „Днес е последният ви ден в училище. Ден, който ще помните винаги – много радостен и малко тъжен. Радостен, защото вие извървяхте дълъг път, положихте много усилия, преодоляхте много препятствия и малко тъжен, защото се разделяте със съученици, приятели, учители, класната стая....  Какъв да стана е най-важният въпрос пред вас сега и от това как ще го решите, ще зависи вашето бъдеще. Пожелавам ви много успехи по пътя на вашите мечти. Вярваме във вас, очакваме ви, след като учите, работите, да ви видим отново в нашето училище, успели хора".

За последен път като ученици прага на школата прекрачват тази година и 141 зрелостници от Нови пазар, 46 от Велики Преслав, 38 от Върбица, по 22-ма от Каолиново и Никола Козлево, 20 в Смядово, 16 в Каспичан и 13 във Венец.

ШУМ.БГ