Ученици и деца от градините в Шумен ще покажат своите умения в пет вида спорт под ръководството на преподавателите от Ученическа спортна школа „Хан Курм“ в Шумен през тази и идната седмица.

Спортните събития започнаха преди месец със сеанса по шах с Атанас Димитров в Трето основно училище. Днес на терена излязоха малките баскетболисти от Начално училище “Илия Р. Блъсков“. Под погледа и съдийството на Иванка Крумова бъдещите баскетболни звезди изиграха два мача. След оспорваните надпревари за всички имаше награди и грамоти.

Утре в СУ „П. Волов“ учениците с преподавателя си Цветелина Стоева ще играят мини хандбал. В понеделник своите умения в този спорт ще покажат пък възпитаниците на СУ „Васил Левски“.

В събота и неделя ще се изявят малките мажоретки от детските градини и началните училища, заедно с треньорът Снежина Иванова. Те ще са част от фестивала на мажоретния танц „Мадарски конник“.

През следващите седмици детски игри и минифутбол ще има в ДГ „Щурче“ и ДГ „Пролетна дъга“, където на триковете на Цар Футбол децата учат Стойко Стойков и Филип Крумов. Отново в ДГ „Пролетна дъга“ пък малките каратисти ще покажат наученото под зоркия поглед на сенсей Даниел Димитров

Спортните игри са съвместната инициатива на Ученическа спортна школа, училищата и детските градини, в които преподавателите от УСШ тренират децата.  

Спортни игри и двубои по мини хандбал се състояха днес в СУ „Панайот Волов“ в Шумен. Събитията са част от Месеца на спорта, организиран от Ученическа спортна школа „Хан Крум“.

Проявата бе открита от директора на УСШ „Хан Крум“ Людмила Любенова, а след финала на всички състезания тя награди участниците и победителите. Малките спортисти бяха приветствани и от директора на училището домакин СУ „Панайот Волов“ Росина Инджева

36 деца, ръководени от преподавателя в школата Цветелина Стоева и учители от училището се включиха в спортната надпревара. 

ШУМ.БГ