Моторист и спътничката му пострадаха при пътен инцидент тази вечер на пътя между Шумен и  "Дивдядово“, съобщиха от пресцентъра на полицията. Те били ударени от пиян шофьор на кола.

В 19,39 часа в дежурната част на ОДМВР-Шумен постъпил сигнал за пътнотранспортно произшествие на бул. “Велики Преслав". Пристигналите на място полицаи установили, че са се ударили лек автомобил Фолксваген Голф с шуменска регистрация и мотоциклет Хонда с варненска регистрация.

Пострадали водачът на мотоциклета – 23-годишен мъж от Шумен, и спътничката му - 20-годишна с адрес в село Хан Крум. Откарани били за преглед в шуменската болница, където станало ясно, че мотористът е с фрактура на ляв глезен, а пътничката е със счупена пубисна кост.

Шофьорите били тествани за алкохол. Пробата на водача на мотоциклета била отрицателна, а на водача на лекия автомобил показала 0,92 промила в издишания въздух.

По първоначални данни колата и моторът се движили в посока към кв. „Дивдядово“. Шофьорът на колата предприел изпреварване и закачил със страничното си огледало мотоциклета.

Образувано е следствено дело, добавиха от полицията.

ШУМ.БГ