Овощна градина с площ от 2000 кв.м. и къща, собственост на 32-годишен шуменец, изгоряха вчера при пожар, предизвикан от невнимателен съсед. Инцидентът стана в хитринското село Каменяк, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

В 13,57 часа вчера пожарната в Шумен постъпило съобщение за пожар в сухи треви на ул. “Георги Бенковски“ в Каменяк. Към адреса бил насочен противопожарен екип. След пристигане на място огнеборците заварили да горят покрив на къща и навес и около 50 000 кв.м сухи треви и храсти. В пламъци била и овощна градина.

На помощ в гасенето били повикани още два екипа от шуменската пожарна. Успели да ликвидират пожара е с помощта на 29 тона вода, ръчни пожарогасители и пяна. Спасени от опожаряване били 6 къщи в селото.

Изяснило се, че 44-годишен мъж запалил в двора си сухи треви и храсти, като после пламъците се прехвърлили към съседен имот, където опожарили къщата на 32-годишен шуменец.

За извършено престъпление по чл. 331 ал. 1 от НК е образувано досъдебно производство. 44-годишният мъж е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен, добавиха от ОД на МВР.

ШУМ.БГ