На група от 21 футболисти в началото на сезона в Трета североизточна лига по футбол ще разчита треньорът на „Волов“ Николай Николов. Шампионатът за сезон 2022/2023 започва тази събота, а на 13-ти от 18,00 часа шуменският отбор ще гостува на „Спартак II“ във Варна.

Четири са новите имена в състава на „Волов“ - вратарят Йосиф Славчев, който идва от „Спартак“ Варна, Даниел Желев – централен защитник, който привържениците на футбола познават от престоя му в „Хитрино“, Ивелин Василев, който също игра в „Хитрино“ преди  години и Юнуз Юнуз, на който ще се разчита и в средата на терена, и в нападение. Той е юноша на „Черно море“, а за последно е играл за Ямбол.

„Волов“ са напуснали няколко футболисти, сред които Алекс Наков, Мартин Кръстев, Христо Парашкевов, вратарят Стефан Петков.

„Започваме с леко безпокойство от факта, че сме невидими за обществеността. Успяхме да сглобим отбор и се надявам да покажем добра и успешна игра този сезон“, каза преди старта на първенството за ШУМ.БГ треньорът Николай Николов. Той допълни, че отново ще разчита и на юношите в отбора, а селекцията остава отворена.

„Волов“ изигра три контроли в подготовката си за шампионата. Шуменци домакинстваха на „Локомотив“ Русе (1:2) и гостуваха на „Спартак II“ Варна (6:3) и на „Черноломец“ Попово (0:3).

15 са отборите, които започват в първенството на Трета североизточна лига по футбол.
Ето каква е програмата за  I кръг.
13 август 2022 г., събота, 18:00 ч.
Спартак 1918 II (Варна) - Волов (Шумен)                    
Спортист 2011 (Генерал Тошево) - Ботев (Нови пазар)         
Черноморец (Балчик) - Доростол Силистра (Силистра)         
Септември 98 (Тервел) - Локомотив 2022 (Русе)              
14 август 2022 г., неделя, 18:00 ч / I кръг:
Рилци (кв.Рилци, Добрич) - Дунав от Русе II (Русе)          
Черно море II (Варна) - Устрем Д (Дончево)                 
Лудогорец 1945 III (Рз) - Светкавица Търговище (Тщ).

ШУМ.БГ