Полицията задържа 44-годишен мъж от Смядово за прокарване в обръщение на неистински парични знаци, съобщиха днес от ОДМВР - Шумен.

Работата по случая започнала след приет сигнал в полицейския участък в града, че в търговски обект неизвестен е платил с подправена банкнота с номинал от 20 лева. След случая вниманието на търговците в останалите обекти в града било заострено. Така малко преди 11 часа вчера е получено съобщение, че местен жител след покупка на цигари и бира от магазин, платил с неистинска банкнота от 20 лева.

Полицейски екип установил мъжа, който бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление във Велики Преслав. Случаят е докладвана на дежурен прокурор в ОП- Шумен и работата по документиране на престъплението продължава под ръководството на компетентната прокуратура.

44-годишният мъж от Смядово е в изпитателен срок на условна присъда за същото деяние. През октомври месец на 2019 година прокарал в обръщение неистинска банкнота с номинал от 10 лева в търговски обект в родния си град.

ШУМ.БГ