Министърът на образованието проф. Сашо Пенов връчи дипломи на зрелостниците, пълни отличници, сред които и шуменката Теодора Миленова Стойчева, която тази година завърши ППМГ „Нанчо Попович“.

На въпрос на МОН какво е усещането да получиш национална диплома Теодора Стойчева отговаря, че такова значимо признание вдъхва изключителна увереност. „Щастлива съм да изпитам как доверието в способностите на човек окрилява“, казва още Теодора. Шуменската отличничка казва още, че е избрала да се развива в сферата на компютърните науки.

От пресцентъра на министерството съобщиха, че тази година 25 ученици от 19 училища са носители на престижното отличие. Те завършиха учебната 2021/2022 г. с пълни шестици по всички учебни предмети от дипломата за средно образование, както и на държавните зрелостни изпити.

„Горд съм за постигнатото от вас и ви желая да имате самочувствието на равнопоставеност, да знаете, че вие се конкурирате не само с връстниците си в България, а с всички в целия свят“, каза проф. Пенов по време на церемонията в Министерството на образованието и науката. „Ние живеем в ново технологично общество и именно затова ни трябват нови хора, които ще участват в нови, бъдещи обществени отношения“, каза още министърът, цитиран от пресцентъра на МОН.

Служебният министър на образованието и науката поздрави за успеха родителите и учителите на отличените ученици. Заедно с националните дипломи те получиха и електронни книги от МОН.

ШУМ.БГ