88 119 е общият брой на гласоподавателите към днешна дата на територията на общината, които имат право да участват във вота за народни представители на 2 октомври 2022 година, съобщиха от пресцентъра на кметството.

Броят на избирателите може да нарасне, защото желаещите да участва във вота през октомври могат вече да подават заявление за гласуване по настоящ адрес и такова за гласуване с подвижна избирателна секция. Двата документа са достъпни на сайта на община Шумен в секция „Избор и референдуми“.

От пресцентъра на администрацията в Шумен допълниха още, че вече са разлепени предварителните избирателните списъци пред секциите а гласуване в града и селата на общината и избирателите могат да проверят дали са включени в тях.
    
Общо 138 секции са образувани на територията на община Шумен със заповед на кмета. Припомняме, че две от тях са с променени места. Заради продължаващите ремонтни дейности в сградата на Общинския младежки дом са променени местата за гласуване в избирателните секции № 30 30 00 059 и № 30 30 00 068. Двете секции са преместени в сградата на СУ „Панайот Волов“ на ул. „Съединение“ №100.

ШУМ.БГ