Кои сме ние: Създадохме Advance Academy преди 5 години, и днес сме най-голямата ИТ академия в Източна България, която провежда курсове за деца и възрастни от цялата страна. Стартирахме като Edu Tech start up, днес сме един от най-разпознаваемите частни образователни институции и имаме стотици успешни истории и реализирани курсисти. 

Какво предлагаме: През последните 3 години, Адванс Академи разработи собствена СТЕМ програма за индивидуално обучение по програмиране за деца от 1ви до 12ти клас, по метода “1on1”, в която един Ментор работи с един ученик, по собствена методология и със скорост съответстваща на скоростта на учене на всяко дете. Успяхме да докажем, че така материалът се усвоява добре, няма напрежение да се бърза, нещата се обясняват колкото е необходимо и напредъка зависи от скоростта на курсиста. Методологията е разработена да бъде интересна, като с всяко следващо занятие, учениците създават нещо ново, а в края на обучението всички създадени модули стават завършен продукт (игра, приказка, уеб страница или интернет магазин). Индивидуалните уроци са онлайн, с което се пести времето както на ученика, така и на родителите, а детето работи в удобна обстановка.

Направления: Има 2 направления - за деца от 1ви до 4ти клас, „Индивидуални уроци по програмиране на игри със Scratch“ по метода “1on1”, както и за по-големите ученици от 5-ти до 12-клас, “Индивидуални уроци по Уеб програмиране с HTML, CSS и Bootstrap”. 

В програмата Scratch децата създават собствени приказки, които анимират, развиват и програмират, като постепенно преминават към създаване на игри с активно управление на героите през клавиатурата и добавяне различни нива на трудност. Какво е Скрач - Scratch e платформа за програмиране за деца, преведена на български език и направена под формата на малки пъзел блокчета, които подредени в правилен ред изпълняват програмна команда.

Индивидуални уроци по програмиране на игри със Scratch за деца от 1 до 4 клас в Advance Academy

В програмата Уеб програмиране се включва изучаването на езика HTML, на който се създават уеб страници, CSS, с чиято помощ, уеб страниците придобиват красив вид, както и фреймуърка Bootstrap, който позволява на учениците, да създадат мобилни версии на уеб страниците за телефони и таблети.

Индивидуални уроци по Уеб програмиране за ученици от 5 до 12 клас в Advance Academy

Защо уменията да програмираш са все по-важни? ИТ уменията днес са важни, колкото владеене на чужд език. Професиите на бъдещето, които са добре платени, изискват знания, дори теоретични, за това как функционира Интернет, как работи софтуера и как комуникира с всички устройства, с които работим. Все по-често младежи на 22-23 вземат по-високи заплати от родителите си, тъй като имат умения, които пазарът търси. 

И всичко това започва от началните години на развитие на децата. Техният интерес към програмирането трябва да се привлече с помощта на игри, занимателни подходи и уроците да се приравнят с игри. Едва тогава, детето усвоява новите знания с удоволствие, без напрежение.

С какво индивидуалните уроци са по-добри от груповите? В една група винаги има по-бързо напредващи и такива, които имат нужда от повече време. Да се преподава с еднаква скорост е предизвикателство за всеки учител. Индивидуалните уроци по метода “1on1”  на Адванс Академи решават този проблем -  един ментор работи с едно дете. Уроците могат да бъдат толкова често, колкото желае курсистът- 1 път, 2 или 3 пъти седмично, както и всеки ден. Могат да са сутрин, следобед, през уикенда. Целта е ученикът да се чувства уверен в това какво учи, да го прави с разбиране и да напредва със собствено темпо.

Ако искате да научите повече за Индивидуалните уроци по програмиране за деца от 1 до 12 клас можете да ни потърсите на адрес: office@advanceacademy.bg, 088 999 0030 или на www.advanceacademy.bg

 

Рекламна публикация