Обновяват се 3 детски площадки в Шумен, съобщиха от пресцентъра на общината.

Демонтирани и премахнати са старите съоръжения и са поставени нови уреди за игра на площадката срещу хотел „Орбита“ в парка „Кьошковете“. В момента там се подменят и повредените участъци от меката настилка. Старите кошчета за отпадъци около площадката, до чешмата, както и по цялата пешеходна алея са подменени с нови цветни контейнери.

Нови комбинирани съоръжения, които включват различни модули - пързалки, люлки, катерушки, тунелчета, както и нова ударопоглъщата основа има и детската площадка между улиците „Съединение“ и „Ал. Стамболийски“ над военното училище. Подготвена е основата и предстои да се монтират още две нови люлки в съседство - на мястото на старите, които бяха премахнати неотдавна.

Детските площадки, които се намират в началото на Студентския парк и до игрището, също се обновяват с нови съоръжения. На първата площадка е поставена нова пързалка за деца от 0 до 3 години, предстои монтирането и на четири люлки, а в другата част на парка вече има ново комбинирано съоръжение за по-големи деца. Извършва се ремонт и на меките настилки.

Ремонтите са извършени със средства от общинския бюджет, добавиха от пресцентъра на кметството.

ШУМ.БГ