За четвърти път Шумен е домакин на баскетболния турнир за подрастващи в памет на  шуменския треньор Костадин Димитров. В рамките на два дни в зала „Арена Шумен“ ще се съберат 4 силни отбора за момчета до 15 г. от три държави – България, Румъния и Сърбия.

Турнирът ще се проведе на 17 и 18 септември и участие в него ще вземат отборите на Лагуна Шаркс (Румъния), Плейоф Лесковац (Сърбия), Туднжа Ямбол (България) и Шумен (България).

В първия ден са полуфиналите на турнира, като в първия полуфинал от 16.00 ч. жребият определи да се изправят отборите на Шумен и Тунджа Ямбол, а във втория полуфинал - от 18.15 ч., ще играят Лагуна Шаркс и Плейоф. На следващия ден от 9.00 ч. е срещата за 3/4 място, а от 11.00 ч. е двубоят за купата.

Входът за зрители е свободен.

Първото издание на надпреварата бе проведено през 2018 г., като победител станаха домакините от БК „Шумен“. През 2019-та в турнира участваха националните отбори на България до 17 г. и на Северна Македония до 18 г. и купата бе спечелена от северномакедонския тим. Заради пандемията от коронавирус, през 2020-та турнирът не се проведе, а през 2021-ва първото място спечели сръбският ОКК Кралево.

Шумен и Лагуна Шаркс ще играт във финала на четвъртото издание на международния баскетболен турнир за подрастващи “Костадин Димитров”. Шуменските момчета до 15 години победиха другият български представител в турнира Тунджа Ямбол със 108:38 в първия полуфинал, а във втория румънския отбор Лагуна Шаркс се наложи над сръбския Плейоф Лесковац с 84:32.

ШУМ.БГ