Отборът на „Шумен“ записа втора победа в първенството по хандбал при мъжете. След като в миналия кръг шуменци спечелиха като гости на „Добруджа“, днес те се наложиха като домакини на „Фрегата“ Бургас с 34:23 (18:8).

Срещата се игра в зала „Арена Шумен“, а домакините не срещнаха затруднения, за да стигнат до победата. В началните минути и двата отбора показаха по-добра игра в защита, отколкото в нападение. Резултатът бе открит за „Шумен“ от Тансер Юсню и на светлинното табло близо 6 минути стоя 1:0, преди Юсню да вкара втори път. „Фрегата“ върна едно попадение, но след това шуменци нанизаха още 4 гола, за да поведат след десет минути игра с 6:2. Домакините постепенно увеличиха аванса си в головете и на почивката поведоха с 18:8.

През втората част шуменци продължиха с добрата игра в защита, като усилиха и нападението си и разликата набъбна до 15 гола в тяхна полза. В последните минути на срещата на терена бяха 4 от юношите на тима, които заради по-малкия си опит допуснаха  грешки при разиграването на топката. От тях се възползваха хандбалистите на „Фрегата“ и след няколко контри те успяха да намалят преднината на шуменци и последния съдийски сигнал дойде при 34:23.

Димитър Грозев бе най-резултатен за „Шумен“ в този мач като отбеляза 8 гола. По 4 вкараха Тансер Юсню и Александър Димитров, а с по 3 попадения се отличиха Теодор Добрев, Стефан Евтимов, Кирил Савов и младият Берк Гюнай.

За „Фрегата“ по 4 гола вкараха Марио Янчев и Станислав Ройдовски.

В 3-ия кръг от шампионата шампионите от „Шумен“ гостуват на основния си съперник през миналия сезон „Локомотив“ Горна Оряховица, но срещата, която по програма бе на 2 октомври, е отложена и все още не е насрочена дата за нея. Така според програмата следващия двубой на шуменци е на 22 октомври срещу „Спартак“ Варна в Шумен.

ШУМ.БГ