38-годишен шуменец ще бъде лишен от правото да управлява автомобил и ще му бъде наложена глоба в размер на 2000 лева. Наказанието е за това, че отказал да бъде тестван за употреба на наркотици, съобщиха от пресцентъра на полицията.

На 23 септември около 17,20 часа мъжът се движил със своята Тойота Корола по ул. “Васил Априлов“ в Шумен, когато бил спрян за проверка от автопатрулен екип. Той отказал да бъде тестван за употреба на наркотици. В пътника - 36-годишен мъж от Шумен, полицаите намерили полиетиленово пликче с около 2 г суха листна маса и друго с около 1 г кристално вещество. По негови данни, са марихуана и метафетамин. В дома му намерили растение индийски коноп. Мъжът бил задържан за срок до 24 часа и ще бъде съден. Шофьорът на колата пък ще плати 2000 лв. глоба и ще остане за 2 години без книжка. Полицаите са хванали още двама да карат под въздействие на наркотици.

20-годишен от разградското село Ясеновец бил установен да шофира Опел Вектра в Шумен. Проверката била извършена малко след 22,00 часа на 25 септември на бул. “Симеон Велики“. Дръг тестът отчел положителен на амфетамин резултат.

На 23 септември около 16,55 часа за проверка на ул. “Паламара“ в Шумен бил спрян водач на лек автомобил БМВ с варненска регистрация. 34-годишният шуменец зад волана бил тестван за наркотици, като се оказало, че кара под въздействие на  амфетамини.

ШУМ.БГ