Двама от Нови пазар са задържани за кражби от хранителни магазини в града. Мъжете задигнали стока от 4 магазина в рамките на 20 минути вчера, съобщиха от пресцентъра на полицията.

Сигнал за първата кражба, от хранителен магазин на ул. “Патриарх Евтимий“ в града, постъпил в 11,25 часа. Съобщено било, че мъж извършил кражба на колбаси от магазина.

Малко по-късно по даденото описание мъжът бил забелязан с брат си близо до търговския обект. Двамата носили торба, в която при проверката униформените намерили доста стоки – десетина шампоана, салам. Мъже били местни жители, на 21 и на 26 години

Полицаите се свързали с други търговски обекти в града, за да установяват дали са обект на кражба.

Установили, че в 11,30 часа е извършена кражба на шампоани от магазин на ул. “Чавдар Войвода“, след което в 11,40 от друг търговски обект са откраднати още шампоани. В 11,45 часа двамата извършили четвърта кражба - на кашкавал от хранителен магазин на ул. “Плиска“.

Шампоаните са върнати на търговския обект. Кашкавалът бил вече изяден.

Извършителите са задържани в полицейското управление в Нови пазар за срок до 24 часа. Образувани са досъдебни производства, добавиха от полицията.

Арестуваните имат в досиетата си множество дребни кражби.

ШУМ.БГ