Мъжкият отбор по баскетбол „Шумен“ победи „Черно море Тича“ Варна с 87:80 в контролен мач, игран в зала „Арена Шумен“ тази вечер.

Шуменци изиграха добър двубой, като водеха в резултата през цялото време, като на няколко пъти варненци намаляваха аванса на домакините до три, четири точки, но не успяха да стигнат до обрат.  

Първата четвърт от мача бе най-равностойна, като едва в края й „Шумен“ се откъсна с преднина от 26:14. През втората четвърт играчите от Варна още изравниха играта и подобриха стрелбата си и на полувремето резултатът бе 41:37 за шуменци.

„Шумен“ изигра силна трета част. В началото й варненци намалиха разликата до две точки – 45:43. В следващата атака за „Шумен“ новото попълнение Самуел или Майк, както му казват в отбора, отбеляза тройка, а след това шуменци направиха силни и точни атаки и поведоха с десет точки разлика – 53:43, а в края на третата четвърт резултатът бе 70:56.

В последната част от мача и двата състава допускаха грешки и показаха по-слаба игра, а авансът от третата четвърт бе достатъчен за „Шумен“ да спечели контролата.

25 точки и 7 борби в този мач за „Шумен“ записа Самуел Адеумни (№10), 21 точки и 6 борби има Николай Георгиев, 12 точки и 10 борби са в актива на Рей Идоу, със същите показатели срещата завърши и Георги Кендеров. Отлично в мача се включиха още Пламен Русков и Никола Николов, Виктор Серафимов, Джавонте Елис, който напусна мача за 5 нарушения, Адреан Секулов, Теодор Димитров и Константин Паисиев.

Това бе втора проверка между двата тима в предсезонната подготовка за Националната баскетболна лига. В първата, която се игра във Варна, „Черно море“ бе победител.

Преди днешния мач шуменци изиграха и три контроли в Сърбия – две срещу елитния Здравле Лесковац и една срещу Радник Сурдулица, като инкасираха три загуби. Преди началото на сезона в НБЛ шуменци са планували още една проверка. Тя ще е със „Спартак“ в Плевен.

ШУМ.БГ