Двама братя на 32 и 22 години от Шумен са задържани за притежание на наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на полицията.

В следобедните часове вчера, след извършена проверка в местност край село Кълново, полицаите намерили 15 растения от вида на конопа. Иззети са. В последващи действия  служители от РУ - Велики Преслав извършили претърсване в частен имот в същото село, ползван от двамата братя. Там намерили шест буркана пълни със суха зелена тревна маса - марихуана и мелничка.

В жилището им в Шумен, което е и постоянния им адрес  намерен и иззет гриндер. Двамата са задържани за срок до 24 часа в полицейското управление във Велики Преслав. За извършено престъпление по чл. 354 „А“ ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство.

През вчерашния ден е задържан и 20-годишен младеж от Нови пазар, също за притежание на наркотици. Около 18:30 часа на ул .“Ангел Ангелов-Дядото“ в Нови пазар били проверени двама местни жители. Единият, 20-годишен, направил опит да изхвърли пакетче с бяло  кристалообразно вещество. Пред полицейските служители казал, че е метамфетамин. Веществото е иззето и ще бъде изследвано в лаборатория. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Нови пазар. За извършено престъпление по чл. 354 ал. 3 от НК е образувано досъдебно производство.

ШУМ.БГ