Полицаи обезвредиха и задържаха тази сутрин на АМ „Хемус“ 21-годишен шофьор, заключил се с газов пистолет в колата си, съобщиха от пресцентъра по ОДМВР.

Малко след 7 часа тази сутрин в дежурната част на ОДМВР- Шумен е приет сигнал от водачи по АМ „Хемус“ в посока към София за шофьор на БМВ, който криволичи по пътя.

Към 346 километър на магистралата, етапна връзка Търговище, е изпратен полицейски екип. След обход по участъка униформените установили спрял в аварийната лента за движение лек автомобил БМВ с търговищка регистрация. Мъж лежал на шофьорската седалка и държал оръжие в дясната си ръка. Мястото било обезопасено. За съдействие на място пристигнал  екип на сектор „Специални тактически действия“ към ОДМВР – Шумен.

Мъжът в автомобила не изпълнил полицейско  разпореждане да отвори вратата, която била заключена. Предприети са незабавни действия. Оръжието е иззето, а той е изведен от автомобила. Установена е самоличността му - 21-годишен мъж от Търговище. Оръжието, газов пистолет, не е регистрирано по определения ред. Автомобилът бил с прекратена регистрация , след като му бил  съставен акт за дрифт в началото на месец септември в Търговище. Имал и друг съставен акт за същото нарушение, които обжалва.

21-годишният мъж има издадени 22 фиша за превишение на скоростта. Всички, освен 2 са платени. Правоспособен водач е от година и половина. За неизпълнение на полицейско разпореждане е задържан за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен.

ШУМ.БГ