Отборът на „Васил Левски“ от Нови пазар ще е представителят на Шуменско в елитната група по хандбал при дамите за сезон 2022/2023. Тимът от Нови пазар се завръща в А група след дългогодишно отсъствие и ще заеме мястото в първата група при дамите на отказалия се „Шумен 98“.

Участието на „Васил Левски“ в А група този сезон стана възможно с изключителната подкрепа на Община Нови пазар, както и на спонсори и фирми от града. Треньор на тима ще е изявения специалист Николай Топузаков, а отборът ще разчита на състезателки от школата на клуба, на момичетата от миналогодишния състав на „Шумен 98“, както и на няколко състезателки, привлечени от други градове – Панагюрище, Габрово, Пловдив, Варна.

„Завръщаме се с амбиция да играем хандбал на добро ниво, да обиграваме млади състезателки, да се представим добре. Ще си партнираме с хандбален клуб „Шумен 98“ при подрастващите и за организацията по участие в първенствата“, каза за ШУМ.БГ председателят на ХК „Васил Левски“ Нови пазар Станислава Стоянова, която феновете на хандбала помнят с отличните си изяви на вратата на „Шумен“ и на шампиона „Бяла“ през миналия сезон.

Стоянова каза още, че отборът, който ще ни представя при дамите в А група, е направил 5 дневен лагер с триразови тренировки, а след това провежда занимания в Нови пазар.

„Васил Левски“ ще играе мачовете си в зала „Арена Шумен, тъй като спортната зала в Нови пазар не отговаря на изискванията на Българската федерация по хандбал за срещи от А група.

Шампионатът в А група при дамите стартира на 8 октомври. Шест са отборите, които ще участват в първенството  „Бяла“, Васил Левски“ Нови пазар, „Търновград „ и „Етър“ от Велико Търново, Сливница, Свиленград. Освен „Шумен 98“ в мачовете този сезон, няма да видим и „Бъки“ от Габрово.

В първия си мач при завръщането си в елита „Васил Левски“ ще гостува на шампиона „Бяла“.

ШУМ.БГ