Мъжкият баскетболен отбор на Шумен загуби последната си проверка преди началото на сезона в националната баскетболна лига. Снощи шуменци бяха победени в Констанца от местния Атлетик с 83:70, съобщиха от пресцентъра на клуба.

Двубоят бе равностоен в по-голямата си част. Домакините от Констанца имаха лек превес през първата четвърт, но Шумен се държаха близо до противника и не му дадоха да поведе с голяма разлика. Втората четвърт също бе равностойна, но румънците отново имаха преднина преди почивката. Отборът от Констанца изигра силна трета четвърт, в която дойде по-голямата разлика. В последния период Шумен не можа да се доближи отново до противника и домакините затвориха срещата при 13 точки аванс – 83:70.

Шампионатът в НБЛ започва тази събота – 8 октомври. Шумен се изправя срещу Черноморец Бургас като гост в първия кръг. Мачът ще бъде излъчван в YouTube канала на БФБаскетбол с начален час 19.00 ч. Първото домакинство на Шумен е на 13 октомври – четвъртък в “Арена Шумен” от 18.00 ч. срещу завърналия се в елита отбор на ЦСКА.

ШУМ.БГ