Осем отбора ще участват във второто издание на турнира по американски футбол, във вариант флаг BrewerS cup – Шумен 2022 г. Надпреварата ще се проведе на 8 и 9 октомври на стадиона в кв. „Дивдядово“.

В турнира се включват отбори на Sofia Bears – с два тима, Stara Zagora Titans, Sofia Bulldozers, Black Sea Pirates – Burgas, Wolves Burgas, Varna Sharks и домакините от Shumen Brewers. Тимовете са разделени на две предварителни групи. В група А са домакините – Пивоварите от Шумен, Акулите от Варна, първият отбор на Мечките от София и Вълците от Бургас. В група Б са: Булдозерите от София, вторият тим на Мечките също от София, Пиратите от Бургас и Титаните от Стара Загора. Според местата си в тази фаза тимовете ще играят след това директни елиминационни мачове и най-добрите ще са на финал.

В събота BrewerS cup – Шумен 2022 стартира от 9:30 часа с мач между детските отбори на  BrewerS и Bears. В 10:00 часа започват мачовете от груповата фаза в същинския турнир.

Поради заетост на стадиона, съботният ден ще трябва да приключи в 16:00 часа. А ако има не изиграни мачове от груповата фаза, то те ще се довършат в неделя. Също в неделя, 9 октомври, ще са четвъртфиналите, полуфиналите, мачовете за третото и първото място. За настроението на публиката, освен играчите от отборите, ще се погрижат и изпълнителите от  танцова формация Emotion.

Входът за турнира е свободен.

ШУМ.БГ