Отборът на IX Основно училище „Панайот Волов“ от кв. “Дивдядово” завърши на второ място в есенния турнир за млади огнеборци “Юлиян Манзаров”, който се проведе в Ловеч.

На тренировъчния стадион на местния футболен клуб 120 младежи, на възраст от 12 до 16 години, мериха сили, бързина и умения. Шуменският отбор с ръководител Слави Димов е първи в дисциплината  “Бойно разгръщане на състезателна пътека”. Отборът се класира на второ място в генералното класиране. Първи е тимът от Айтос.

"Доволен съм от представянето ни, като се има предвид, че 50% от отбора ни е с нови състезатели и участват за първи път в подобна надпревара", коментира Слави Димов, цитиран от пресцентъра на полицията в Шумен. Димов допълни, че предстои подготовка и спояване на отбора в зимните месеци преди участие в пролетния турнир.

Есенният турнир за млади огнеборци се провежда в памет на Юлиян Манзаров (1985 – 2004 г.)  - ученикът, загинал във водите на река Лим, спасявайки свои съученици.

Младежкото състезание се организира от ГД “Пожарна безопасност и защита на населението” и се финансира от Българската федерация за пожароприложен спорт. Подкрепа за провеждането на надпреварата оказаха министерствата на образованието и на младежта и спорта, община Ловеч, Фондация “Ангели от Лим” и Съюза на пивоварите в България. Турнирът е част от спортния календар на младежките противопожарни отряди “Млад огнеборец”.

ШУМ.БГ