Съставът на „Васил Левски“ Нови пазар“ загуби с 19:26 (10:14) гостуването си в Свиленград на едноименния тим Срещата бе от последния за есенния полусезон кръг в А група по хандбал при жените.

Двата отбора показаха равностойна игра в началото на двубоя, но при 3:3 мерника при стрелбата отново изневери на състезателките от Нови пазар. Те направиха пет пропуска пред вратата на противника, докато хандбалистките на вицешампиона „Свиленград“ завършваха точно атаките си и така разликата в головете стана 6:3. До края на първото полувреме домакините съумяха да задържат аванс от 3,4 гола и на почивката водеха с 14:10.

В първите минути на второто полувреме момичетата от Нови пазар намалиха разликата в головете до два. При 17:15 съставът на „В.Левски“ отново направи грешки в нападение и не успя да завърши точно атаките си. От своя страна „Свиленград“ първо направи серия от три попадения преди „В.Лвески“ да отбележи гол, а след това вкара още четири безответни гола и поведе с 24:17 в 55-ата минута на мача. За отбора на „В.Левски“ нямаше време да намали аванса на домакините и „Свиленград“ се поздрави с победа.

Така във временното класиране в А групи при жените дебютантът в елита „В.Левски“ заема петото място с една победа и пет загуби. Лидер е „Бяла“ с една загуба, която шампионките допуснаха точно срещу „Свиленград“.

ШУМ.БГ