В събота преди обяд в Западна България валежите временно ще спрат и облачността ще се разкъса. След обяд над планинските райони ще се развие купеста облачност и на отделни места отново ще превали краткотраен дъжд. Над източната половина от страната през целия ден ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър от източната четвърт. Дневните температури слабо ще се повишат и преобладаващите максимални ще бъдат между 17° и 22°, в София - около 18°. През нощта срещу неделя от югозапад отново ще се заоблачи и ще започнат валежи от дъжд.

В планините преди обяд валежите временно ще спрат и облачността ще се разкъса. След обяд над масивите от Западна България ще се развие купеста облачност и на отделни места ще превали краткотраен дъжд, с гръмотевици; над 2000 метра ще превали сняг. Ще духа слаб, по билата до умерен вятър от южната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°, на 2000 метра - около 4°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб вятър от източната четвърт. Максимални температури: 16°-18°. Температурата на морската вода е 14°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

НИМХ