Разкритие за провал на кабинета чрез активно мероприятие на службите с участието на депутата Радостин Василев направи лидерът на ПП Кирил Петков пред медиите тази вечер.

Най-вероятно има служби, които опитват да провалят съставянето на правителство чрез "емоционално нестабилния" депутат Радостин Василев. Той е записвал политици от ПП и ДБ с цел утре пред медиите да изваде "сглобка" от 4-минутен запис, съставен от извадени от контекста реплики, заяви Петков.

"Записвани са срещи в парламента, записи на хора от ПП и ДБ. Широкият обхват говори, че са използвани записващи устройства, тези действия са работа на службите и "дълбоката държава" с цел дестабилизация и провал на преговорите за съставяне на правителство", заяви Кирил Петков.

"Службите знаят, че ако се състави правителство, ще сменим техните ръководство. Прокуратурата също знае, че може да бъде прочистена от дълбокото задкулисие. Службите и прокуратурата знаят, че е дошло "време разделно". Като инструмент за това е използван емоционално нестабилен политик - Радостин Василев, който се разследва от Гешев", допълни Петков.

Кирил Петков заяви, че има части от разговори и фрази, които са сглобени от Василев в 4-минутен запис тенденциозно и извадени от контекста, който той се готви да пусне утре пред медиите.

"Бойко Борисов е само медиен противник. Ще изберем Борисов, той е наш приятел", цитира някои от изразите Кирил Петков.

"Налице е активно мероприятие на дълбоката държава", констатира лидерът на ПП.

Дир.бг