Според Христо Иванов от ПП-ДБ целта на скандалите от вчера и днес е да не се състави правителство. Той смята, че в момента има доста рекетьорски атаки.

"Очевидно целта е България отново да бъде хвърлена в избори, които нищо не решават за в бъдеще. Целта е да няма правителство и призива ми е да не се подаваме на този шантаж, който се опитва да се създаде", коментира той, след като отцепникът от ПП Радостин Василев пусна записи от Национален съвет на партията.

Иванов отсече, че Радостин Василев има право на свое мнение и оценка, но ПП-ДБ не е излъгала избирателите си.

"Имаме нужда от правителство. Това решение е трудно. Очевидно става дума за сложи обсъждания и е много лесно те да бъдат представяни по всякакъв безумен начин, но трябва да има правителство", призова Иванов.

Той обясни, че не може за коментира записите, защото те са от форум на ПП, а не на ДБ.

"Нека да сме сериозни. Става дума за форума на ПП, а аз не принадлежа към тази партия. Ние сме обсъждали модела на ЕП по отношение на имунитетите като изцяло в странната ситуация, в която главният прокурор ни нарече боклуци и каза, че щял да ни иска имунитета. Имунитетът на народните представители от Средновековието съществува заради това, за да могат народните представители спокойно да вземат решения. Единственото нещо, което сме обсъждали е възможността всяко искане да бъде внимателно преценявано“, каза той.


dnes.bg