18-годишен младеж беше прострелян от полицай и по-късно издъхна в лечебно заведение след гонитба край столичната болница "Токуда".

Момчето е било един от тримата маскирани мъже, забелязани в бизнес център в столицата в същия район в ранните сутрешни часове, потвърдиха от пресцентъра на МВР за Dir.bg.

Инцидентът е станал около 5.15 часа сутринта. Охранител на обекта в близост до столичната болница подал сигнал на тел. 112, че трима маскирани прескачат оградата и носят багаж.

На мястото веднага са изпратени полицейски екипи.

Тримата се опитали да се качат на автобус на градския транспорт, за да избягат. Двама скочили от него и хукнали пеш, а на място е било задържано 15-годишно момче.

При преследването са произведени предупредителни изстрели в безопасна посока, но бегълците не спрели. При произведен още един изстрел е ранен един от тях - 18-годишен. Незабавно  е откаран в болница и по-късно е починал, съобщи по-късно пресцентърът на МВР.

Оказва се 18-годишно момче, което незабавно е откарано в болница, вторият беглец е задържан, а третият е успял да избяга и в момента се издирва, уточниха от пресцентъра за Dir.bg.

Работата по изясняване на всички факти и обстоятелства около случилото се продължава.

За инцидента първи съобщиха потребители на социалната мрежа. Жители на района разказаха във Фейсбук, че са се събудили от изстрели, а потребител от групата Катастрофи в София коментира, че е бил убит младеж.

Дир.бг