56-годишна жена от Върбица загина при тежък пътен инцидент край града снощи, съобщиха от полицията. От здравното министерство уточниха, че други 21 души са постъпили в МБАЛ Шумен.

В 17,45 часа вчера ГАЗ 66 превозвал 37 работници, наети да берат див чесън. Шофьорът загубил контрол при спускане в гористата местност с голям наклон и се ударил в предпазната мантинела.

На място е загинала 56-годишна жена. Тя е изхвърчала от камиона надолу по склона. Веднага след подаването на сигнала на място били изпратени екипи на ЦСМП Сливен и ЦСМП Шумен. 25 души са пострадали след инцидента. Трима били са прегледани на място и освободени.

В шуменската болница са закарани 21 души - 14 жени, 6 мъже и 17-годишно момиче. Едната жена била в кома. На останалите – с политравми, фрактури на крайници и ребра, е оказана спешна медицинска помощ.

"Към момента в болницата са 10 души. 9 от тях са с различни по вид и брой фрактури. Те са в ортопедично отделение. С опасност за живота е една жена”, каза за ШУМ.БГ директорът на МБАЛ Юлия Димитрова. На 49-годишната Янка, която дошла в безсъзнание, е направена операция на мозъка. Тя е на изкуствена вентилация в ОАРИЛ. Жената е и с белодробна травма.

Шофьорът на Газката О.Ш. /на 41 г./ от Върбица бил правоспособен. Тествали го за алкохол, като пробата била отрицателна. Мъжът казал, че отказали спирачките.

Повечето работници били насядали върху чувалите с див чесън и върху събрани в гората сухи дърва.

Работата по изясняване на причините довели до инцидента продължава, казаха от полицията.

ШУМ.БГ