Община Шумен иска от държавата средства за авариен ремонт на участък от панорамния път към Паметник „Създатели на българската държава“. 40-метрова отсечка в близост до чешма „Фатмаджика“ пропада и настилката се пропуква все повече. От няколко месеца мястото е обезопасено с предупредителни бализи.     

„Искът за 150 хил. лв. е внесен в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет“, съобщи зам.-кметът по строителство Боян Тодоров. Той обясни, че свличането на земните маси в участъка се е ускорило с топенето на снега и дъждовете през пролетта. За да не влиза вода в пукнатините, общината е запушила временно фугите с асфалт.

"Надяваме се да ни отпуснат исканите средства, но ако това не стане до края на годината, ще ги заложим в новия общински бюджет и ще финансираме ремонта със собствени средства“, каза Тодоров.

Припомняме, че пари от Междуведомствената комисия към МС община Шумен поиска през 2015-та за укрепване на бреговете на Енчова и Поройна, а по-рано и за ремонт на пътя към кв. „Дивдядово“.

ШУМ.БГ