Броят на хоспитализираните в МБАЛ-Шумен към 11,00 ч. е 253, от тях 201 са с потвърден коронавирус, останалите 51 очакват резултати. Вчера в болницата са приети 21 души, а са изписани 15, съобщиха от лечебното заведение.

„Продължаваме да задържаме високо ниво на хоспитализираните пациенти, като лечебното заведение работи и по другите специалности. Няма върнати пациенти, лекуваме както здравноосигурени, така и неосигурени“, каза д-р Йорданка Маринова, ръководител направление „Медицински дейности“ в МБАЛ Шумен.

В ОАИЛ са 8 пациенти, от които 7 са интубирани. През вчерашния ден битката с болестта е загубил 62 г. мъж, след полунощ е издъхнала и жена 54 г.
От Регионалната здравна инспекция съобщиха, че в Единния информационен портал за Covid-19 за 8-ми декември са регистрирани общо 59 нови случая на жители на област Шумен. Най-младият е на 25, а най-възрастният на 79 г.
 
36 от новозаразените са от община Шумен, 6 са от община Велики Преслав ,8 в община Нови пазар, 5 в община Каспичан и по 2 в общините Смядово и Каолиново.

Общо за област Шумен случаите на регистрирани в Единната информационна система положителни за Covid-19 достигнаха 3 521 души.

ШУМ.БГ